Lieve mensen,
Laten we ons eerst even voorstellen. Wij zijn de stichting “Vrienden van Katwijk”. De doelgroep, die wij een heel warm hart toedragen zijn de bewoners/cliënten van de Brabant Zorg locatie Katwijk aan de Kruisstraat 55 in Oss.
Binnen dit zorg/verpleegcentrum bevinden zich 28 service appartementen, alwaar de cliënten de volledige zorg 24/7 ontvangen die zij nodig hebben. Deze vorm van zorg noemen we Somatische zorg. Daarnaast is binnen Katwijk ook een kleinschalig woonproject gesitueerd. Deze woonvorm is speciaal gecreëerd voor dementerende ouderen, ook wel PG cliënten (Pscycho – Geriatrie) genoemd.
Katwijk telt in totaal een tiental van dergelijke ” huisjes”. In ieder huisje wonen 6 cliënten, die gezamenlijk de hele dag onder begeleiding met elkaar beschermd wonen.
Daarnaast kent het complex Katwijk ook nog een 90 tal service appartementen ( Vredehof ). Hier wonen cliënten zelfstandig, die vanuit dit centrum de zorg ontvangen die zij nodig hebben .
Tenslotte is er ook nog een dagopvang die tijdens werkdagen door een 10 tot 15 zelfstandig wonende ouderen, met een indicatie van de gemeente, bezocht worden.
Voor de zorg van al deze doelgroepen wordt door Brabant Zorg deskundig personeel ingezet.
Maar naast zorg is ook het aspect WELZIJN een zeer belangrijk aspect. Om dit goed te kunnen invullen is er binnen Katwijk een grote groep vrijwilligers actief. Zij organiseren allerlei activiteiten zodat er voor iedereen wat is.
Maar ook hier lopen we aan tegen de problemen van de bekostiging van deze activiteiten.
De stichting “Vrienden van Katwijk” probeert, naast het ontwikkelen en organiseren van allerlei activiteiten ook binnen de mogelijkheden aanleveren van welzijns materialen. Wij organiseren eenmaal per jaar een benefietbingo avond, waarbij de Osse middenstand ons gul voorziet van een prijzenpot.

koffietafel 01

Een andere voor ons zeer belangrijke bron van inkomsten is de Vriendenloterij. Graag vertellen wij U hoe dit werkt. De Vriendenloterij is een gewone loterij waarbij maandelijks mooie prijzen te winnen zijn. Op dit moment wordt er ook een gratis bingo gehouden, als u lid bent van de Vriendenloterij (zie de reclame van Gerard Joling en Wolter Kroes).
Maar er is wat bijzonders aan deze loterij. Met uw deelname steunt U een goed doel naar keuze. U kunt namelijk als deelnemer ( voor €14,25 per lot ) de stichting “Vrienden van Katwijk” aanmelden als uw goede doel. Dan wordt automatisch de helft van uw inleg overgemaakt naar onze stichting.
Dit is geen extra donatie of kostenpost voor u, maar komt geheel ten goede aan onze stichting !!!
Met deze bron van inkomsten zijn we bij georganiseerde evenementen de kers op de taart of we organiseren zelf activiteiten zoals de jaarlijkse kermis of een dag van de wandelvierdaagse en niet te vergeten het Sinterklaasfeest. Momenteel zijn we bezig met het invullen van Hartewensen zowel van individuelen en/of groepen. Voorbeelden zijn: de aanschaf van welzijns hulpmiddelen, maar ook afgelopen jaar multifunctionele televisies in alle huisjes.
Doordat wij al jaren meedoen aan het fenomeen “vriendenloterij” werden we in 2019 verkozen tot “De club van de week” en kregen we een cheque van deze organisatie ter grootte van 10.000 euro. Dit bedrag is weer volledig ten goede gekomen aan de bewoners van Katwijk door o.a. de aanschaf van een belevingstafel.
Wij willen, zeker in deze moeilijke tijd, van alles in het werk stellen om het welzijn van onze bewoners te bevorderen. En uiteraard vraagt dit om financiële middelen.
Wij vragen niet om zo maar een gift of donatie. Nee, wij hopen dat U als deelnemer van de vrienden-loterij met de stichting “Vrienden van Katwijk” als goed doel, ook in de prijzen zult vallen. (Tijdens de bingo vallen er wekelijks prijzen tot wel 100.000 euro). Op zondag 11 april is er tijdens de wekelijkse hoofdprijs uitreiking op RTL4 uitgezonden dat Wilma een vrijwilligster op Katwijk, die week de hoofdprijs heeft gewonnen. Wilma die ook onze stichting met de helft van haar inleg steunt , mocht maar liefst een cheque van 100.000 euro in ontvangst nemen.
Wilt u meedoen of heeft u nog behoefte aan extra informatie neem dan gerust contact op met onze voorzitter Hans van Ballegooij, bereikbaar op telefoonnummer: 06-23501620 of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Speelt U al mee voor een ander goed doel, dan kunt u dit om zetten naar de stichting “ Vrienden van Katwijk” als belanghebbende. Neemt u ook dan even alstublieft contact op via bovenstaand telefoonnummer.
Wij hopen op uw bijdrage
Vriendelijke groet
Stichting “Vrienden van Katwijk”