Uitreiking cheque "Club van de Week" 11 augustus 2019

Vriendenloterij club van de week hoofdfoto

Gelukspolonaise bij Stichting ‘Vrienden van Katwijk' uit Oss dankzij 10.000 euro van VriendenLoterij

"Een kers op de taart voor alle betrokkenen"

Amsterdam, 13 augustus 2019 – Groot feest bij de Stichting ‘Vrienden van Katwijk' uit Oss. De stichting werd afgelopen weekend benoemd tot ‘Club van de Week' en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij. De (buurt)bewoners, vrienden en familie dansten de polonaise van geluk. Stichting ‘Vrienden van Katwijk' gaat het geld gebruiken om een BelevenisTafel aan te schaffen, waar alle cliënten en bezoekers gebruik van mogen maken.
 
Stichting ‘Vrienden van Katwijk' is een stichting die zich inzet voor het welzijn van de bewoners van ‘Katwijk', een zorglocatie van Brabant Zorg in Oss.
 
Hans van Ballegooij, voorzitter van Stichting ´Vrienden van Katwijk´ vertelt trots: "Deze titel betekent heel veel voor ons. De afgelopen jaren is er veel op de zorg bezuinigd. Wij proberen daarom op een creatieve manier in te zetten op het welzijn van de bewoners. Een tijdje geleden hebben we ons oog laten vallen op de BelevenisTafel, een interactieve en rolstoelvriendelijke tafel waaraan de bewoners gezamenlijk of alleen activiteiten uit kunnen voeren. We wilden álles doen om ervoor te zorgen dat de BelevenisTafel er zou komen en dat is nu gelukt! We zijn Club van de Week geworden en hebben dankzij de bijdrage van de VriendenLoterij een BelevenisTafel aan kunnen schaffen. Dit is een kers op de taart voor ons allemaal: bewoners, vrienden en familie. Daar doen we het voor."
 
‘Club van de Week'
Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij kunnen een aanvraag indienen voor een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Denk hierbij aan het verduurzamen van het clubhuis, de aanleg van een nieuw sportveld, muziekinstrumenten of het faciliteren van maatschappelijke activiteiten voor de buurt.
 
De komende acht maanden wordt wekelijks een aangesloten club, vereniging of stichting verrast met de titel ‘Club van de Week' en met een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij om dit project te realiseren. Clubs kunnen zich nog het hele jaar aanmelden met een mooi project via www.vriendenloterij.nl/clubs.
 
Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. De helft van de lotprijs gaat dan rechtstreeks naar de zelfgekozen organisatie. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, vereniging en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich melden via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Hieronder wat foto's van het superfeest Club van de Week

club 1

club 2

club 3

club 4

club 5club 6

club 7JPG

club 8JPG

club 9JPG

club 10JPG

club 11JPG

club 12JPG

club 13JPG

club 14JPG

club 15JPG

club 16JPG

club 17JPG

club 18JPG